Er mit tag egnet til solcelleanlæg?

Stort set alle tagkonstruktioner kan bære solcellepaneler.

Hvis du er usikker på, om din tagkonstruktion, eller visse dele af den, kan bære både vægten af håndværkere og solcellepanelerne, kan det være klogt at få dette undersøgt, inden du træffer en endelig beslutning.

Her er nogle fakta om tagkonstruktioner, vægt og muligheden for professionel rådgivning omkring din bolig.

Stærke danske tagkonstruktioner.
Lad os slå det fast med det samme. De fleste danske tagkonstruktioner er generelt bygget til at kunne modstå en del. Som udgangspunkt kan de fleste danske tage sagtens klare flere håndværkere på et lille område samtidig med vægten af et solcelleanlæg.

Standard solcellepanel vejer knap 20 kg. Det betyder, at det ikke belaster dit tag i særlig høj grad, da disse paneler også er fastgjort på et beslagssystem, hvilket yderligere reducerer trykket på et givent punkt på taget. ‍ Sammenlignet med et standardanlæg på 4 kW fra Billigsolceller, bestående af 10 paneler, dækker det cirka 20 m² af tagfladen.

Kan du montere solcellepaneler på fladt tag?
Når du installerer solcellepaneler på et fladt tag, lægges panelerne på et ballastsystem, opdelt i to systemer mod øst og vest. Disse to systemer fungerer sammen, så når solen står mod øst om morgenen, fanger øst-panelerne solen, og når solen går mod vest om eftermiddagen, fanger vest-panelerne solen. Når solen står højt på himlen midt på dagen, er begge systemer aktive. Dette system kan monteres på de fleste flade tagtyper.

Tagkonstruktion og solcellepaneler.
Når du overvejer at installere solcellepaneler på dit tag, er det vigtigt at forstå, hvordan din tagkonstruktion påvirker muligheden for installation. Selvom de fleste tagkonstruktioner er robuste nok til at bære solcellepaneler, kan det være en god idé at konsultere en professionel for at få en vurdering af dit tags egnethed.

Belastning og bæreevne.
Selvom solcellepaneler generelt er lette, tilføjer de stadig en ekstra belastning på dit tag. Det er vigtigt at forstå, hvordan denne ekstra vægt påvirker dit tags bæreevne. En taginspektion og en belastningsberegning kan hjælpe med at sikre, at dit tag kan bære vægten af solcellepanelerne uden problemer.

Tagtype og installation.
Nogle tagtyper kan være mere velegnede til solcelleinstallationer end andre. Skråtage giver for eksempel ofte en ideel vinkel mod solen, mens flade tage kræver særlige monteringsmetoder. Ved at vurdere din tagtype kan du finde den bedste løsning for solcelleinstallationer, der passer til dit hjem.


Overvejer du Solenergi?
Billigsolceller leverer solcelleløsninger og serviceydelser til alle, der har et ønske om grøn energi og sund økonomi og har i dag Danmarks billigste udvalg af solcelleanlæg.

For rådgivning eller spørgsmål, kontakt os

- Danmarks billigste solcelleanlæg

info@billigsolceller.dk
Nydamsvej 13, 6040 Egtved
CVR: 36 49 99 23