Franske energiforeninger installerer solskærme over kirkegård

Franske energiforeninger installerer solskærme over kirkegård
Brier energi og RECIT er i gang med at sætte solpaneler op på en kirkegård i Saint-Joachim, i det nordlige Frankrig. Projektets formål er at generere selvstændig elektricitet til beboerne i Saint-Joachim. Når solpanelerne er installeret, vil de kunne forsyne de 4.000 indbyggere i Saint-Joachim med strøm fra sommeren 2025.

Cirka 420 personer har sagt ja til at betale 5 euro (omkring 35 kr.) for at kunne drage nytte af strømmen produceret af solpanelerne.

Éric Boquaire, præsidenten for Brier'energi, forklarede, "Vi vil have omkring 5.000 solpaneler, der dækker et område på 8.000 kvadratmeter og giver en kapacitet på 1,3 MW."

Udover at generere strøm vil solpanelerne også bidrage til at forhindre oversvømmelser på kirkegården, der ligger i et område, der er udsat for oversvømmelser, ved at opsamle regnvand til et nærliggende sportskompleks.

Kommunen finansierer hele projektet med en sum på 3,35 millioner euro (ca. 25 millioner kr.), ved hjælp af skatteindtægter. Der vil blive foretaget en stigning i ejendomsskatten på 7% på grund af inflationen for at finansiere dette projekt til gavn for lokalsamfundet.

Alle, der drager fordel af solpanelerne, vil blive behandlet ens, uden favorisering eller straf. "Vi skal kontrollere strømmen ind og ud af nettet og sørge for, at strømmen fordeles fair blandt alle deltagere," forklarede Boquaire.

For at sikre fair fordeling af strømmen bruger de en særlig regel. Et dedikeret firma vil indsamle data fra brugerne og sende en rapport til netværksoperatøren hver måned.

De vil også teste en lille del af projektet den 18. marts for at undersøge, hvordan det fungerer på kirkegården. Brier'energi forventer, at dette projekt vil medføre besparelser på elregningen for deltagerne, et sted mellem 150 og 250 euro om året.


Overvejer du Solenergi?
Billigsolceller leverer solcelleløsninger og serviceydelser til alle, der har et ønske om grøn energi og sund økonomi og har i dag Danmarks billigste udvalg af solcelleanlæg.

For rådgivning eller spørgsmål, kontakt os her

- Danmarks billigste solcelleanlæg

info@billigsolceller.dk
Nydamsvej 13, 6040 Egtved
CVR: 36 49 99 23