Østrigsk startup tilbyder standardiseret system til solcellecykelstier

Østrigsk startup tilbyder standardiseret system til solcellecykelstier.
Det østrigske startup, Mo Energy Systems, har udviklet et standardiseret system til solcellecykelstier, der består af 12 meter lange strukturer med en variabel bredde fra 2 meter til 4,5 meter. Det inkluderer forankring uden behov for beton eller gravearbejde.

Siden foråret 2023 har fans af den tyske fodboldklub SC Freiburg haft noget beskyttelse mod vejret, når de cykler til stadion. Et 300 meter langt solcelle-tag strækker sig over en del af cykelstien - Tysklands første system af sin art.

Det østrigske startup, Mo Energy Systems, som allerede præsenterede standardiserede løsninger til fotovoltaiske facader sidste år, har nu udviklet et standardiseret system til sådanne solcellecykelstier.

Takket være præfabrikationen er systemet hurtigt at installere ifølge producenten. Omkring 100 meter cykelsti kan dækkes på få dage, sagde Mo Energy Systems. Det udviklede produktet sammen med det østrigske firma PR Stromkreis Elektrotechnik og arkitektfirmaet Gerold Strehle.

De 12 meter lange standardelementer er designet til at gøre det muligt at udstyre ruter af enhver længde med PV. Bredden er mellem 2 meter og 4,5 meter. Mo Energy Systems beregner, at en km cykelsti med en bredde på 3 meter kunne generere cirka 450.000 kWh elektricitet om året. Udover modulerne og beslagene inkluderer hver struktur en stålbærestruktur med kabler samt en fundament. Forankringen implementeres uden beton eller gravearbejde. Inverterne er integreret i den bærende struktur.

Ifølge Mo Energy Systems er systemet hærværkssikkert og kan demonteres og genmonteres et andet sted uden at efterlade nogen rester. Vedligeholdelse og rengøring udføres ved hjælp af skinneguidede stationære eller midlertidige vogne.

Projektet blev tildelt "Særprisen for Visionære Koncepter" ved den 4. Innovationspris for Integreret Fotovoltaik af den østrigske Teknologiplatform Fotovoltaik (TPPV). Prisen vil blive uddelt den 4. april 2024 i Wien.


Overvejer du Solenergi?
Billigsolceller leverer solcelleløsninger og serviceydelser til alle, der har et ønske om grøn energi og sund økonomi og har i dag Danmarks billigste udvalg af solcelleanlæg.

For rådgivning eller spørgsmål, kontakt os her

- Danmarks billigste solcelleanlæg

info@billigsolceller.dk
Nydamsvej 13, 6040 Egtved
CVR: 36 49 99 23