Vores FAQ

Se vores ofte stillede spørgsmål nedenfor for at få mere at vide om solcelleanlæg, installationsprocessen og mere. Hvis du ikke finder det, du leder efter, er du velkommen til at kontakte os direkte.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad sker der i tilfælde af strømafbrydelse?

I tilfælde af strømafbrydelse kan solcelleanlæg med en nettilsluttet inverter automatisk afbryde forbindelsen til elnettet for at undgå at sende strøm tilbage, hvilket kan være farligt for montører, der arbejder på linjen. De fleste solcelleanlæg er udstyret med nødstrømsforsyning, der kan levere strøm til væsentlige apparater som køleskabe og belysning under en strømafbrydelse.

Hvad er forskellen mellem netto og brutto energimåling?

Nettoenergimåling registrerer den totale mængde strøm, der produceres af solcelleanlægget, og den totale mængde strøm, der forbruges fra nettet. Bruttoenergimåling måler kun den samlede strømproduktion fra solcelleanlægget uden at differentiere mellem egenforbrug og nettoforbrug.

Skal jeg have tilladelse til at installere et solcelleanlæg?

Kravene til tilladelse kan variere afhængigt af din placering og størrelsen på anlægget. Det er altid en god ide at undersøge lokale bygningsregler og søge råd fra en professionel installatør.

Få indsigt i alle nødvendige elementer for købet af et anlæg.


Hvordan vedligeholder jeg mit solcelleanlæg?

Solcelleanlæg kræver minimal vedligeholdelse, men det er vigtigt at holde solpanelerne rene og fri for snavs og blade for at maksimere deres effektivitet. Du bør også regelmæssigt kontrollere inverteren og kablerne for eventuelle tegn på slitage.

Kan mit tag bære et solcelleanlæg?

Et solcelleanlæg vejer cirka 12-13 kg pr. m2, mens et typisk dansk tag kan bære en del mere end dette. Vi har desværre ikke mulighed for at foretage en beregning på tagets bæreevne. Er du det mindste i tvivl om taget kan bære vægten, anbefaler vi at du kontakter en bygningskonstruktør eller ingeniør for denne vurdering.

Få indsigt i alle nødvendige elementer for købet af et anlæg.

Skal jeg vaske mine solceller rene?

Vi anbefaler ikke at rengøre dine solceller, da regnen i langt de fleste tilfælde vil holde panelerne rene. Pollen er ikke et problem, men oplever du at dine paneler er dækket af blade eller lignende, kan du selvfølgelig med fordel fjerne dette.




Hvor meget energi kan solceller generere?

Solceller er blevet en populær og pålidelig kilde til vedvarende energi, der giver mulighed for at høste energi fra solens stråler og konvertere den til elektricitet Mængden af energi, som solceller kan generere, varierer afhængigt af en række faktorer.

Læs mere om faktorerne her

Hvad betyder hybrid?

Hybrid angiver, at inverteren til anlægget er kompatibel til et batteri. Et hybridanlæg er således et anlæg, hvor der også er installeret batterier, mens et hybridklart anlæg angiver at inverteren er kompatibel til batterier, men disse ikke er installeret endnu.





Hvor bør jeg placere mit batteri?

Solcellebatterier, som mange andre batterier, er påvirket af temperatur. I koldt klima, specielt i frostvejr, kan et batteris ydeevne blive begrænset. Dette sker, fordi kemiske reaktioner inden i batteriet går langsommere, når det er koldt, hvilket reducerer batteriets evne til at generere strøm.


Hvordan virker solceller?


Solceller, også kendt som fotovoltaiske (PV) celler, er det bærende element i solcelleanlæg. De fungerer ved at udnytte en proces kaldet fotovoltaisk effekt til at omdanne solens stråler direkte til elektricitet.

Læs mere om solceller her

Måske du er interesseret

Kan solcelleanlæg fungere om vinteren eller i dårligt vejr?

Ja, solcelleanlæg kan stadig producere strøm i vintermånederne og under overskyede eller regnfulde dage, selvom deres produktivitet kan variere. Moderne solcelleteknologi er designet til at fungere effektivt under forskellige vejrforhold.


Hvordan fungerer nettoafregningsordningen for solcelleanlæg?

Nettoafregningsordningen giver solcelleejere mulighed for at få kredit for den overskydende elektricitet, de producerer og sender tilbage til elnettet. Den overskydende strøm måles normalt ved hjælp af en tovejs elmåler, og ejeren modtager en kredit på deres elregning for den mængde strøm, der er tilbageleveret.

Hvordan påvirker solcelleanlægget mit hus' energieffektivitet?

Solcelleanlæg bidrager til din husstands energieffektivitet ved at producere ren og grøn elektricitet direkte fra solen. Ved at reducere afhængigheden af traditionelle energikilder som fossile brændstoffer kan solcelleanlæg medvirke til at mindske dit hjem's samlede CO2-aftryk.

Hvordan kan jeg monitorere min solcelleanlægs ydeevne?

Der findes forskellige måder at monitorere dit solcelleanlægs ydeevne på. Nogle solcelleanlæg leveres med indbyggede monitoreringsenheder, der viser strømproduktionen i realtid. Alternativt kan du installere eksterne monitoreringsløsninger, der giver dig mulighed for at overvåge anlæggets præstationer fra din computer eller smartphone.

Hvor stort et anlæg skal jeg købe?

Du bør vælge et anlæg der ligger omkring mellem 60-70% af dit fremtidige forbrug, eller lidt højere ved et hybridanlæg. Jo større del du kan bruge selv, indenfor samme time, jo bedre er din økonomi, men det er ikke afgørende for en god økonomi.





Hvor meget CO2 udledning sparer jeg?

Ved at købe traditionelt fremstillet strøm i Danmark, udleder du typisk 0,55 ton CO2 årligt pr. 1000kWh. Har du et forbrug på 5000kWh udledes således 2,7 ton CO2 årligt (svarer til 55 træer), eller over 80 ton i anlæggets levetid. Du kan også sammenligne CO2 udledningen med din bils udledning. Ved at skifte til et 5000kW solcelleanlæg, kan du tilsvarende køre 19.000 km årligt med ”ren samvittighed”.

Hvad er forskellen på WP og KwH?

Et solcelleanlæg har en maximal produktionskapacitet som måles i watt peak (eks. 4230Wp). Altså det maksimale antal watt som selve solcellerne kan lave med "fuld sol". Fordelt over året, med lange og korte dage, og fraregnet tab til ledninger og inverter, giver det en samlet produktion som måles i kWh (eks. 4000kWh). At tallene ligger tæt på hinanden er en tilfældighed.

Skal elforsyningen eller kommunen godkende mit solcelleanlæg?

Anlægget (Inverterne) skal være godkendt af energinet, hvilket alle vore anlæg er. Du skal naturligvis være opmærksom på specielle lokalplaner, om området er fredet, eller andre servitutter som forhindrer opsætningen. Som regel er der dog ingen problemer forbundet med at installere et anlæg. Det er dog en god ide at spørge hos kommunen, om det er iorden at sætte et solcelle anlæg op.

- Danmarks billigste solcelleanlæg

info@billigsolceller.dk
Nydamsvej 13, 6040 Egtved
CVR: 36 49 99 23

question-circle