Solenergi vinder hundredvis af millioner i amerikanske kapacitetsbetalinger

Solenergi vinder hundredvis af millioner i amerikanske kapacitetsbetalinger
I den seneste kapacitetsauktion for 2027-28 hos New England Independent System Operator (ISO-NE) har solprojekter vundet omkring 16,6 GW, til en pris på $3,58/kW per måned. I denne auktion lykkedes det ikke for kul at sikre sig en plads, mens sol, lagring og vind øgede deres markedsandele.

ISO-NE meddelte, at cirka 950 individuelle energiressourcer succesfuldt bød for at levere kapacitet, hvis det var nødvendigt. Ud af disse var 603 solkraft- eller sol-plus-lagringsanlæg, der udgjorde 16,6 GW af den samlede 31,5 GW kapacitet.

Størrelsen af kilderne spændte fra 7 kW til 1,2 GW. Det mindste anlæg, en 7 kW solkraftanlæg ved navn "Grasshopper 142 Blackstone," er placeret i sydøstlige Massachusetts. Det største solanlæg, Three Corners Solar, der er placeret i Maine, sikrede en bud på 77,1 MW kapacitet. Anlæggene modtager en månedlig betaling baseret på deres tilgængelige kW (AC) kapacitet. Auktionens foreløbige pris er $3,58/kW per måned, 38% højere end sidste års bud, men lignende som bud afgivet for fem år siden.

Det 7 kW Grasshopper solanlæg bød på, at det kunne garantere 2,462 kW kapacitet og tjene en månedlig betaling på $8,81 og en årlig total på $105. Anlægget skal byde igen næste år. Three Corners Solar anlægget bød på sin fulde kapacitet på 77,1 MWac, men kun for sommerperioden fra juni til september. Det vil tjene $276.018 for hver måned og $828.054 for sommersæsonen.

I 2019 sikrede Sunrun kapacitetsbetalinger for et distribueret sol- og lagringsportefølje for første gang, med levering begyndende under kontrakten om efteråret 2022. Siden dette første bud, kendt som "FCA 13," har Sunrun konsekvent sikret kontrakter hvert år. Senest vandt de med tre porteføljer, der tilsammen udgjorde 5,67 MW kapacitet. ISO bemærkede, at 1,7 GW energilagring vandt bud, hvoraf 700 MW af disse var nye anlæg i år. Energilagring vandt først kapacitetsbud i 2019-auktionen med 5 MW kapacitet.

Havvind havde et stort øjeblik med Vineyard Wind 1, et ~800 MW anlæg, der er ved at blive færdiggjort, der sikrede kapacitetsbetalinger på sit første bud. Anlægget sikrede to blokke: en 146 MW/50 MW vinter/sommerkapacitet og en større 347 MW/185 MW blok. Bemærkelsesværdigt tilbød vindmølleparker normalt mere kapacitet om vinteren, mens solinstallationer primært gav værdi om sommeren eller havde reduceret vinterkapacitet, når de blev kombineret med energilagring.

Den største ressource i New England, der vandt kapacitet, var Seabrook Nuclear Power Plant i New Hampshire, der sikrede 1,25 GW kapacitet. Merrimack Generation Station i Bow, New Hampshire, et 482 MW kul-kraftværk, der havde vundet kapacitetsbud indtil 2023, mislykkedes igen med at vinde nogen bud. Kraftværkets sidste betalinger på $785.000 om måneden vil slutte med afslutningen af kapacitetssæsonen 2025-2026. Ifølge kraftværkets ejere er den eneste finansielle vej fremad at stole på indtægter genereret fra levering af elektricitet under vinterens høje efterspørgselsperioder.

Der er i øjeblikket ingen andre kul-anlæg, der er i drift i New England. Imidlertid er de samlede udledninger af CO2 fra elektricitet i regionen ikke faldet i adskillige år. Dette skyldes, at naturgas stadig dominerer nettet og repræsenterer 46% af produktionen. Derudover har lukningen af flere kernekraftanlæg bidraget til denne tendens.


Overvejer du Solenergi?
Billigsolceller leverer solcelleløsninger og serviceydelser til alle, der har et ønske om grøn energi og sund økonomi og har i dag Danmarks billigste udvalg af solcelleanlæg.

For rådgivning eller spørgsmål, kontakt os her

- Danmarks billigste solcelleanlæg

info@billigsolceller.dk
Nydamsvej 13, 6040 Egtved
CVR: 36 49 99 23